Milivojević: Brnabić u istoriji posle Pašića, sastavljaju joj treću vladu

Vesti 25. okt 202213:46 6 komentara
N1

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić ušla je u istoriju jer je posle Nikole Pašića rekorder po broju „premijerovanja“, rekao je za N1 politikolog Cvijetin Milivojević i dodao „da joj sastavljaju treću vladu“.

Govoreći o ekspozeu koji Brnabić iznosi u Skupštini Srbije, Milivojević je rekao da se u njemu čuju konstatacije i referiranje na ono što su radile prethodne vlade, a da je novo to što je Brnabić kazala da će glavni prioritet nove vlade biti nova energetska politika.

Govoreći o mandatarkinoj najavi da Srbija ostaje na evropskom putu, sagovornik N1 kaže da je nebitno to što je Brnabić rekla jer „nju niko nije pitao“ i doda je stara/nova premijerka u funkciji „autonomnog spikera predsednika Aleksandra Vučića“.

Gostovanje pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live

On je podsetio da je Brnabić u dva navrata dobila konkretno novinarsko pitanje šta je politika Srbije za Kosovo, na koje, kako kaže, nije znala odgovor već je rekla da predsednik Vučić najbolje zna šta je politika za Kosovo.

„Kako možete očekivati da je bitno što ona kaže kada se nigde nikada nije kandidovala, pa ni na izborima za predsednika mesne zajednice ili predsednika kućnog saveta“, upitao je Milivojević i dodao da je članstvo SNS ne bi predložilo i glasalo za nju za premijera.

On dodaje da se Vučić od kada je postao predsedik ponaša kao vrhovnik i da to ne smeta nikome, „a sada će nesrećna Ana Brnabić da bude kriva za ovo i za ono, iako je svima jasno da onaj koji je izabrao ovu vladu Aleksandar Vučić“.

Prema njegovoj oceni sve vlade su ograničene vremenski, pa i ova, jer predsednki odlučuje o sudbinama ministara.

„To je kao igra na vrućim stolicama. Što imate češće izbore, ti ministri neće dozvoliti sebi da ne rade ništa, ne mogu da se opuste. S druge strane to je stalno davanje nade opoziciji“, kazao je sagovornik N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare