Milivojević: Mali uvredio sve građane Srbije, branimo njihovo dostojanstvo

Vesti 09. dec 202213:11 0 komentara

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je u emisiji N1 Studio Live da zahtev opozicije za interpelaciju ministra Siniše Malog zbog izjave da su oni "izdajnici i strani plaćenici, koji rade protiv sopstvene države", predstavlja svojevrsnu odbranu građana Srbije i Narodne skupštine, jer je na ovaj način Mali uvredio sve građane u našoj zemlji, kao i parlament.

„Mi ćemo u toku današnjeg dana završiti sve procedure u vidu skupljanja tih potpisa. želeli bi da sve bude urađeno onako kako treba i biće veoma brzo predato na pisarnice Narodne skupštine“, rekao je Milivojević.

Povezane vesti

Komentarišući izjavu ministra Siniše Malog da opozicija to radi samo zato što nema šta kontruktivno da laže, sagovornik N1 napominje da mi nistar finansija koristi jezik „nagomilane bahatosti i primitivizma“.

„Ja komuniciram sa njima na način na koji oni žele. To je njihov teren. Mi smo sa predstavnicima vlasti želeli da razgovaramo jezikom argumenata, a kada je reč o budžetu, jezikom brojeva. Nažalost, Siniša Mali nije imao nijedan odgovor na pitanja opozicije. On nema odgovor zašto ova država daje 900 miliona evra za Nacionalni stadion, kada decu lečimo SMS porukama. On nema ni odgovor na pitanje zašto se hvale da imamo najveće plate i penzije u regionu, a naši penzioneri na mogu da kupe osnovne životne namirnice“, kazao je Milivojević.

Prema njegovim rečima, ova vlast se plaši opozicije, a to su , kako on kaže, pokazali kada nisu hteli njihove amandmane o budžetu da stave na dnevni red.

Na pitanje kakav odgovor očekuje na pokretanje interpelacije, odgovara da ne očekuje odgovor vlade, već odgovor predsednika vlade – Aleksandra Vučića.

„Setite se rečenice: ‘Ne dam Gašića’, setite se rečenice: ‘Ne dam Sinišu Malog, ne dam Gazivode’. To će biti takav odogovor: ‘Ne dam zato što mi se tako može i zato što mi se tako hoće. Nije nama namera da nikoga napadamo zbog političkog stava. Ovde je reč o uvredi svih građana Srbije u najvišem zakonodavnom domu. Mi znamo da oni imaju više poslanika, ali znamo i da moramo da branimo dostojanstvo građana Srbije i ovog doma“, istakao je Milivojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!