Milivojević: Tinjajući sukob SNS i SPS ne gledati fatalistički

Vesti 07. feb 202311:43 11 komentara
N1/arhiva

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je da "tinjajući sukob" Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ne treba gledati fatalistički, ocenjujući da postoji niz mogućnosti za raspetljavanje tog sukoba.

Milivojević je za agenciju Beta kazao da predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić tim sukobom pokušava da kupi vreme, nakon nekoliko najava da će napustiti mesto šefa političke stranke, ali i mesto predsednika države.

Pročitajte još

„Najjednostavnije rešenje za sukob je da vlada potraje do septembra, a da bi Vučić nakon toga mogao da bude premijer i da ostane na čelu SNS“, rekao je Milivojević.

Podsetio je da Vučić po Ustavu ne može da se kandiduje za treći predsednički mandat i dodao da ukoliko bi bio premijer, po zakonu bi mogao da ostane na čelu političke stranke.

Prema njegovim rečima, Vučić se na sednici Skupštine o Kosovu i Metohiji ponašao kao lider političke stranke, a ne predsednik države što pokazuju svađe sa opozicionim poslanicima, navodeći da je on gotovo upravljao sednicom parlamenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare