Milivojević traži anketni odbor: Pripadnik „vračarskog klana“ na štandu SNS

Vesti 17. nov 202219:2130 komentara

Poslanik demokrata Srđan Milivojević traži da se na dnevni red Narodne skupštine uvrsti zahtev te stranke da se formira anketni odbor o, kako se navodi u predlogu, delovanju kriminalnog klana Veljka Belivuka kao režimsko političkog projekta Srpske napredne stranke.

Pročitajte još:

Milivojević je u holu skupštine poručio da ne može Načelnik službe za organizovani kriminal da u gostovanju na nacionalnoj frekvenciji obaveštava javnost da nije bilo dovoljno dokaza da se podigne optužnica protiv „vračarske grupe“ za pripremu atentata na predsednika države, jer je to posao tužioca.

Milivojević se i zapitao da li policija nema dokaze ili postoji neka druga pozadina, a onda je pokazao fotografiju sa jednog od štandova naprednjaka iz ovogodišnje izborne kampanje.

„Na štandu Srpske napredne stranke, sa obeležjima Srpske napredne stranke, nalazi se Rajko Topić – istaknuti član ‘Vračarskog klana’. Ovo pored njega je načelnik opštinske uprave. I Srpska napredna stranka je toliko ponosna što njen član navodno hoće da ubije predsednika stranke da do dana današnjeg na fejsbuk stranici Srpske napredne stranke drži ovu fotografiju. Oni su ponosni na svog člana, pripadnika Vračarskog klana. I sada tu taj čovek hoće da ubije predsednika svoje stranke. I onda nam Ninoslav Cmolić iznenada kaže da on nije hteo da ubije predsednika stranke“, rekao je MIlivojević na konferenciji.

Topić je uhapšen u velikoj akciji hapšenja pripadnika takozvanog „vračarskog klana“ 11. novembra. Njemu je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

On se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju i krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Javnosti nije poznat od ranije.

Komentari

Vaš komentar