Milivojević: Naprednjaci u Novom Sadu se potukli oko novca za odlazak na miting

Vesti 25. maj 202311:10 30 komentara
N1

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević tvrdi da je u sredu uveče u Novom Sadu došlo do sukoba dvojice muškaraca zbog novca koji im je navodno isplaćen za dolazak na miting SNS-a, 26. maja u Beogradu.

Milivojević je u Skupštini Srbije uputio pitanje Policijskoj upravi Novog Sada da li su sinoć oko 21.30 reagovali po prijavama građana naselja Grbavica koji su, kako je rekao, prvo prijavili remećenje javnog reda i mira, a potom i manji fizički sukob.

Poslanik DS-a je rekao, pozivajući se na navode očevidaca, da je su se dvojica muškaraca sukobila jer je jedan navodno dobio 3.500 dinara za dolazak na miting SNS-a u Beogradu, a drugi navodno 20.000 dinara čime se, kako je naveo, hvalio po kraju.

Milivojević je rekao i da ljudi u Kruševcu dobijaju samo 2.500 dinara za dolazak na miting SNS-a, a u Merošini 2.000, i dodao da je to „povod novih sukoba i građani se masovno žale.“

Upitao je i da li je iko utvrdio „poreklo ovog novca kojima se razbacuju čelnici SNS-a dok decu lečimo SMS porukama.“

Milivojević je postavio pitanje i da li će bazne stanice Telekoma koje su postavljene ispred Doma Narodne skupštine biti ostavljene „i nama u subotu na mnogo većem skupu.“

On je pozvao građane da se pridruže protestu 27. maja u Beogradu, poručujući da su „prošlog petka zaljuljali Gazelu, ali ni približno kako smo zaljuljali ovaj truli režim“.

Gašić: Takav incident nije prijavljen

Odgovarajući na Milivojevićevo izlaganje, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je u Skupštini da Policijskoj upravi Novi Sad nema prijavljen događaj koji se navodno desio 24. maja u novosadskom naselju Grbavica, a u kom se pominje izvesni Marko Bosanac.

„Toliko o istinitosti tih navoda“, kaže Gašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare