Milivojević: Vučić nije nadležan za zakazivanje sednice parlamenta

Vesti 26. jul 202214:08 4 komentara
N1

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke i budući narodni poslanik Srđan Milivojević izjavio je da, čak i u zemlji razorenih institucija, deluje prilično nezamislivo da predsednik jedne stranke koja više deluje kao političko krilo organizovanog kriminala, a manje kao politička partija, zakazuje održavanje konstitutivne sednice Narodne skupštine.

Povezane vesti

„Ne znam po kom članu Ustava i zakona Aleksandar Vučić, odlazeći predsednik Srpske napredne stranke, zakazuje održavanje konstitutivne sednice Narodne Skupštine Republike Srbije i po ko zna koji put preuzima poslove koji nisu u njegovoj nadležnosti. Očigledno da kod Aleksandra Vučića još uvek traje faza predoziranošću vlašću. Dobavljač respiratora, distributer vakcina, najavljivač zlatnog doba koje nikako da stigne, profesionalni opsenar i prodavac magle, sada bi da preuzme i posao od Ivice Dačića, predsednika parlamenta u prethodnom sazivu koji je jedini ovlašćen da zakaže održavanje konstitutivne sednice,“ izjavio je Srđan Milivojević, a prenosi DS u saopštenju.

On ocenio da je, umesto da je sednica Narodne Skupštine Republike Srbije zakazana odmah po proglašenju konačnih rezultata maratonskih izbora, režim Aleksandra Vučića učinio sve što je u njegovoj moći da je odloži do isticanja krajnjeg roka za njeno održavanje.

„Zakazivanjem konstitutivne sednice Narodne Skupštine prilikom obilaska radova u Šapcu, Aleksandar Vučić je još jednom demonstrirao osionu nadmenost, bahatu samovolju i doslednost u gaženju Ustava i ponižavanju svih institucija Republike Srbije“, istakao je Milivojević.

On je najavio da će poslanička grupa Demokratske stranke u budućem sazivu Narodne Skupštine Republike Srbije „uložiti maksimalne napore da ovu važnu instituciju zašiti od političke samovolje Aleksandra Vučića“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare