Miljković nastavio sa ispitivanjem Lalića: Kada si prvi put ubio čoveka?

Vesti 23. dec 202217:29 > 20:13 25 komentara
N1

U Specijalnom sudu u Beogradu unakrsnim ispitivanjem okrivljenog saradnika Srđana Lalića nastavljeno je suđenje kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković za sedam teških ubistava, otmice, silovanje, mučenje, nedozvoljeno posedovanje oružja i prodaju droge.

Peto ročište za redom Lalića je ispitivao drugooptuženi Marko Miljković. Odgovarajući na njegova pitanja Lalić je rekao i da su se često brisali snimci sa nadzornih kamera na stadionu Partizan i da su to članovi grupe tražili od portira na stadionu, kao i da su portire obmanjivali time da su brisanje tražili članovi uprave kluba.

POVEZANE VESTI

Lalić je rekao i da je otmica Nikole Mitića izvedena u luksuznom delu Dedinje u blizini američke ambasade i kuće advokata Dejana Lazarevića. Inače, Dejan Lazarević do svog hapšenja aprila ove godine je branio Belivuka, Miljkovića i još 10-ak drugih okrivljenih.

Tvrdio je Lalić da su snimci otmice zabeleženi nadzornim kamerama sa nekoliko luksuznih kuća u tom kraju, međutim, da su ti snimci obrisani tako što je Dejan Lazarević to izdejstvovao, jer su te kuće u njegovom komšiluku.

Kako Lalić tvrdi, rečeno im je da je advokat Lazarević to rešio i da snimaka nema.

Takođe, rekao je Lalić i da je sa Stefanom Mandićem, koji je jedan od atentatora na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, komunicirao preko Sky aplikacije dok je Mandić bio u zatvoru u Ukrajini.

„Mislim, komunicirao sam ja preko Skaja i sa ljudima u Spužu. To je normalno u zatvorima“, kazao je.

Miljković je pitao Lalića i kada je prvi put ubio čoveka.

Lalić: Ja sam učestvovao u izvršenjima ubistava

Miljković: Ti si priznao krivicu za šest ubistava.

Lalić: Šest ubistava u saizvršilaštvu

Izjavio je i dopunio da je prvi put učestvovao u likvidaciji Nikole Mitića.

Miljković je pitao Lalića da li je preko okrivljenog Alekse Šejića Aleksandru Papiću obezbedio pet Google pixel telefona.

Da podsetimo, Aleksandar Papić je nekadašnji jedan od najbližih saradnika bivšeg ministra Nebojše Stefanovića, sa kojim već određeno vreme nije u dobrim odnosima.

Lalić je na to pitanje odgovorio: „Moguće da jesam“.

Nakon što je Miljković završio sa ispitivanjem, pitanja Laliću je počeo da postavlja njegov advokat Vladimir Petrović.

S obzirom na to da je predsednica sudskog veća nekolicinu prvih pitanja Petrovića odbila, Petrović je tražio izuzeće sudskog veća.

Na to su burno reagovali, negodovajući, Belivuk i Miljković iz boksa za optužene. U sledećem trenutku Miljković je ušao u sudnicu i svom advokatu kazao da povuče prigovor.

Na to je Petrović kazao da povlači prigovor.

Predsednica sudskog veća je dalje Petroviću gotovo na svako pitanje tražila da ga precizira i da ne postavlja pitanja na koja je Lalić više puta odgovarao.

Za to vreme u boksu za optužene Veljko Belivuk se konstantno u neverici držao za glavu.

Na Petrovićeva pitanja imao je prigovore i tužilac Saša Ivanić i sa prigovorima tužioca saglasili su se i advokati odbrane.

Ivan Gvozdenac, advokat okrivljenog Miloša Lukića Selaka kazao je:

„Ja se prvi put u životu slažem sa prigovorom tužioca“.

Ko je ubio Mišu Ognjanovića

Goran Petronijević, branilac okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina za Lalića je imao samo jedno pitanje i to koje nije predmet optužnice. Pitao ga je kakva su njegova saznanja o ubistvu advokata Miše Ognjanovića.

Lalić je odgovorio : Znam samo ulične priče, nešto što se spekulisalo, a to je da su ga ubili Strahinja Stojanović, ubijen u eksploziji na Novom Beogradu i brat pokojnog Velibora Dunjića“.

Sudsko veće ukinulo pritvor Simeunoviću

Advokati odbrane su za ukupno šestoricu okrivljenih tražili ukidanje zatvorskog pritvora ili blažu meru – zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić rekao je da se tužilaštvo protivi svim zahtevima odbrane.

Sudsko veće donelo je odluku da se kućni pritvor ukida za optuženog Mijata Simeunovića i da mu se izriče mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezno javljanje svakih 15 dana nadležnoj policijskoj stanici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare