Milorad Grčić u opštini Obrenovac ima platu skoro kao Aleksandar Vučić

Vesti 04. jun 202208:31 > 12:56 146 komentara
N1, arhivska fotografija

Funkcioner SNS Milorad Grčić možda je neslavno napustio direktorsku funkciju u Elektroprivredi Srbije, ali je u rekordnom roku pronašao novi radni aranžman sa platom koja je gotovo ista kao ona koju prima predsednik Srbije, piše Nova.rs.

Grčić na mestu pomoćnika predsednika Opštine Obrenovac mesečno zarađuje oko 150.000 dinara, navodi ovaj portal. To je inače, kako navodi Nova.rs. za 39.000 dinara veća zarada od one koju ima Miroslav Čučković, predsednik Opštine i njegov nadređeni.

Povezano:

Nije bilo sumnje da će za Milorada Grčića, ma kako loše radio u EPS-u, biti pronađeno novo radno mesto. On se vratio u Opštinu Obrenovac, gde je svojvremeno bio zamenik predsednika Opštine.

Grčić je u Elektroprivredi Srbije mesečno zarađivao oko 220.000, navodi Nova.rs. Plata od oko 149.196 dinara, koju sada prima kao pomoćnik predsednika Opštine, možda nije toliko visoka, ali je tek nešto niža u odnosu na onu koju prima predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Vučiću mesečno legne na račun oko 157.000 dinara.

Ralog više za zadovoljstvo Grčića je i činjenica da je njegova zarada osetno veća od Miroslava Čučkovića, predsednika Opštine Obrenovac, kome, prema podacima sa sajta Agencije, mesečno legne na račun 111.000 dinara, navodi Nova.rs.

Inače, to je Grčiću druga funkcija otkako je bio prinuđen da podnese ostavku na mesto direktora EPS-a. Kratko je vodio Kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u tom preduzeću. Na te je funkcije, praktično pod pritiskom javnosti, zbog lošeg stanja u Elektroprivredi Srbije, podneo ostavku.

Ostatak teksta čitajte na Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare