Miloš Jovanović: Idu na Vučićeve i Hilove izbore kao ovce na šišanje

Vesti 29. apr 202408:56 34 komentara

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da će 2. juna biti održani "Vučićevi i Hilovi izbori u Beogradu" i da deo nekadašnje koalicije Srbija protiv nasilja (SPN) ide na takve izbore "kao ovce na šišanje".

On je gostujući u jutarnjem programu Nova S televizije rekao da deo opozicije koji izlazi na birališta ne vodi moto „biram borbu“, već „biram mandate“.

„Oni koji su odlučili da izađu u Beogradu na nešto što nisu izbori nemaju nikakve šanse za pobedu. Vlast i dalje dovlači birače u Beograd, opozicija neće dobiti kontrolu nad biračkim spiskom“, naveo je lider Novog DSS.

Prema njegovim rečima, on i Novi DSS će voditi kampanju gde će objašnjavati građanima zašto ne treba da izađu na takozvane izobre.

„Samo tako možemo dalje, da posle 2. juna imamo legitimitet da se borimo protiv ove vlasti“, dodao je Jovanović.

On je priznao da će posle odluke dela SPN da izađe na izbore, borba protiv režima biti „manje efikasna“, ali da bi učestvovanje Novog DSS na farsi od izbora značilo da je ta stranka „saučesnik u krađi“.

„U drugim mestima nije bilo dokaza da su izbori pokradeni kao u Beogradu“

Jovanović je ponovio da je dao preporuku odborima Novog DSS da ne izlaze na lokalne izbore u ostatku Srbije, ali da oni imaju autonomno pravo da sami donose odluke.

„Kikinda i Požarevac ne izlaze. Moje ime neće moći da koriste odbori koji odluče da izađu i nigde neću ići u kampanju, ali nije doneta zabrana, jer je situacija drugačija od mesta do mesta i u njima nije bilo dokaza da su izbori pokradeni kao što jeste za decembarske u Beogradu“, istakao je Jovanović.

On je dodao da lično ipak smatra da će „režim i u drugim mestima vršiti malverzacije“, te da s toga nigde ne bi trebalo izlaziti, ali da lokalni odbori imaju slobodu da odluče, kao i odgovornost za svoju odluku.

„Svaki odbor će moći da proceni da li treba da izađe. Moje lično mišljenje je da nigde ne treba da se izlazi“, naglasio je Jovanović.

Na pitanje da objasni različit pristup njega i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa oko vođenja bojkot kampanje, predsednik Jovanović je odgovorio da „nije i da nikada neće biti u koaliciji sa Đilasom“, dodavši da postoji samo saradnja Novog DSS i opozicije u borbi za izborne uslove.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare