Milošević: Indikativno da je REM u štrajku, a nema nikakav problem s vlastima

Vesti 09. dec 202213:251 komentar
Izvor: N1

Potpredsednica Udruženja novinara Srbije Olivera Milošević izjavila je da je "indikativno" da zaposleni u Regulacionom telu za elektronske medije započnu štrajk, a da istovremeno nemaju nikakav problem s vlastima.

Milošević je kazala da UNS osuđuje svaki vid pritisaka i pretnji novinarima i svima koji su povezani s medijskom zajednicom.

Pročitajte još

„U pravu je REM kada kaže da je zakonom zabranjen pritisak na članove Saveta i njihove zaposlene u procesu odlučivanja o dodeli frekvencija, ali je zaista indikativno da im pritisci stižu sa svih strana, osim od vlasti. Sudeći po tome kome su letos dodeljene frekvencije, i na koji način, postavlja se pitanje da li je tada podjednako bilo razloga da štrajkuju“, rekla je Milošević.

Dodala je da je „indikativno i da REM unapred označava opoziciju, nezavisne medije i deo civilnog sektora, iz čega se može steći utisak da je neko od njih i autor tih kukastih krstova“.

„REM zapravo radi isto ono za šta njih optužuje – indirektno poziva na linč i izlaže ih opasnosti“, ocenila je potpredsednica UNS-a.

Dodala je da je sporno i kada REM za bilo koga vezuje „prizivanje duhova prošlosti, jednoumlja, progona“.

„REM je direktno odgovoran što duhovi prošlosti ne silaze s ekrana najvećeg broja televizija, kojima su upravo oni ponovo dali nacionalni prostor da seju razdor i progone neistomišljenike. Poslednji u nizu primera je koleginica Jelena Obućina, a uvod u monstruozne pretnje koje je dobila desio se upravo na jednoj od tih televizija, na šta REM nije reagovao“, kazala je Milošević.

Potpredsednica UNS-a je pozvala nadležne institucije da otkriju ko je nacrtao kukasti krst na ulazu u zgradu u kojoj stanuje zamenik potpredsednika REM-a Milorad Vukašinović i da autori budu sankcionisani.

Zaposleni i Savet REM-a su obustavili rad zbog, kako su naveli, neviđenog pritiska na rad nezavisnog regulatornog tela koji dolazi od dela medijske i političke javnosti, kao i svakodnevne pretnje kojima su članovi Saveta izloženi.

Najnovija u nizu pretnji je, kako je objavljeno, grafit s kukastim krstom koji se pojavio na ulazu zgrade u kojoj stanuje zamenik predsednika REM-a Vukašinović.

Komentari

Vaš komentar