Ministar Milićević: ZSO prvi cilj, opozicija i vlast da budu jedinstveni

Vesti 24. jan 202312:343 komentara
Đorđe Milićević
Izvor: N1

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević ocenio je da je uspostavljanje Zajednice srpskih opština prvi cilj kojem Srbija treba da teži u nastavku pregovora sa Prištinom.

„Da li opozicioni političari razmišljaju o tome da 13. decembra, kada su sve članice, uključujući i one koje nisu priznale tzv. Kosovo, prihvatile plan, da je sporazum postao defakto novi pregovarački okvir za Srbiju, zar Srbija treba da odbije da razgovora? Mi koji smo uvek bili zastupnici dijaloga i konstruktivnog pristupa, sada treba da se povučemo i da ugrozimo svoj evropski put i odbacimo sve ono što smo postigli“, rekao je Milićević, navodi se u saopštenju.

On je naveo da kada je u pitanju najviši nacionalni interes, sve razlike između opozicije i vlasti treba da se brišu i da je potrebno da jedinstveno nastupimo pred međunarodnim faktorom.

„Koliko god da se Srbiji podmeće noga, ona će da nastavi jasno svojim putem, kao zagovornica mira u regionu, da još više radi na ekonomskom osnaživanju, unapređenju vladavine prava“, rekao je Milićević.

Komentari

Vaš komentar