Ministar: Roditelji i deca odlučuju o tome koji predmet će biti izabran

Vesti 29. jun 202213:14 > 18:09 1 komentar

Ministar prosvete Branko Ružić osvrnuo se na objavu patrijarha Porfirija koji je na društvenoj mreži objavio da će se "posavetovati da li da objavi imena direktora i škola koji 'obeshrabruju' učenike da se opredele za versku nastavu. On je rekao da su "roditelji i deca ti koji odlučuju o tome koji predmet će biti izabran, a ne direktori škola i nastavnici".

„Roditelji i deca su ti koji odlučuju o tome koji predmet će biti izabran, svakako ne direktori škola ili nastavnici. Ukoliko ima nekih pojedinačnih slučajeva mi smo uvek isticali da smo spremni da tu informaciju zaprimimo i te dokaze, naravno ukoliko ih ima i da u skladu sa našim nadležnostima preduzmemo odgovarajuće mere, tako da u tom smislu ne vidim bilo kakav problem“, rekao je ministar Ružić.

Pročitajte još

Patrijarh Porfirije tvrdi da nastavnici i profesori obeshrabruju učenike da pohađaju versku nastavu. Preko društvenih mreža preti objavljivanjem spiskova imena nastavnog osoblja. Nastavnici i direktori škola u neverici i šoku. Tvrde da se tako nešto nikada nije dešavalo.

Bivši profesor Bogoslovskog fakulteta Rodoljub Kubat izjavio je u Novom danu, povodom objave patrijarha na društvenoj mreži da će se „posavetovati da li da objavi imena pojedinaca i škola koji ‘obeshrabruju’ učenike da se opredele za versku nastavu, da bi mu preporučio da „napravi spisak pedofila i ostalih likova i da objavi“, te da bi tada bio svetac.

Bivši ministar prosvete Srđan Verbić misli da je reč i o novcu.

„Nije to beznačajan momenat, imamo 3.000 ljudi koji su na spisku republičkog budžeta, ukoliko nemaju dovoljan broj učenika, to se ne realizuje“, kaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare