Ministar Vesić otkrio razlog obustavljanja saobraćaja s beogradskog aerodroma

Vesti 31. okt 202222:02 35 komentara
N1/arhiva

Novoizabrani ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić otkrio je da je razlog obustavljanja saobraćaja sa beogradskog aerodroma prekid napajanja strujom, a koji je izazvao - bagerista.

„Upravo je odleteo prvi avion sa Aerodroma Nikola Tesla posle prekida koji je trajao više sati zbog kidanja kablova za napajanje strujom od strane bageriste. Kako je najvažnija bezbednost putnika, letovi su odmah obustavljeni i obnovljeni su odmah pošto je kvar otklonjen“, napisao je Vesić na Tviteru uz video aviona koji poleće sa piste.

Dodao je i da su „Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije zatražili zvaničan izveštaj“, kao i da će „nadležne inspekcije utvrditi kako je došlo do obustave saobraćaja“.

„Incidenti se dešavaju, a najvažnije je da se reaguje u skladu sa zakonom i da se poštuju svi propisi o bezbednosti“, naveo je Vesić.

Ranije istog dana, Aerodrom je obavestio javnost da su poletanja i sletanja obustavljena iz tehničkih razloga od 16.45 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare