Ministarka Đedović objasnila gde i kada je kupila Hermes torbu

Vesti 17. sep 202321:49 228 komentara
TANJUG/ MRE/ EMILIJA JOVANOVIĆ

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović reagovala je na tekst "Ako nemate za parizer nosite Luj Viton", objavljen na portalu Danasa.

Danas je njenu reakciju preneo u celosti:

„Budući da u vašem tekstu navodite kako ‘istorija ne beleži da sam odgovorila’ odakle mi torba, kaiš ili nešto slično, istine a i novinarskog kodeksa radi, da vas podsetim na svoj odgovor, pošto očigledno niste obratili pažnju na isti, slučajno ili namerno, na vama je.

Naime, već sam govorila da volim modu, pratim njen razvoj, moglo bi se reći da mi je to hobi. Kada kažem modu, ne mislim samo na garderobu, već i na nameštaj, arhitekturu. Imam nekoliko odevnih komada koje želim da ostavim i svojoj ćerki, a koje će nositi i ona. Tu ‘famoznu’ torbu, koju opozicija maliciozno spominje jer nema ništa drugo da mi spočita, kupila sam dok sam radila u Luksemburgu i ona je bila u skladu sa mojim primanjima i funkcijama koje sam obavljala.

Upravo sam zbog tih funkcija i dobila poziv da uđem u Vladu RS i pomognem državi. Mislim da je mnogo bolje da u politiku ulaze ljudi koji su ostvareni i koji su od svog priznatog rada stvorili svoj kapital i to jeste model razvijenih zemalja, ali eto i u tom slučaju će vas kritikovati i zbog toga što ste pošteno radili. Svakako ste na meti kritike i to je tako u politici. Bilo koji novinar koji se raspita o mojoj karijeri, gde sam radila do pre 11 meseci i na kojim pozicijama sam bila, ne bi dovodio u pitanje odakle mi neki deo garderobe ili nešto drugo“.

Podsetimo, poslanik Miroslav Aleksić je u aprilu na skupštinskoj sednici pitao ministarku Đedović „da li je od svoje ministarske plate uspela da kupi torbu, marke Hermes koja košta 8.000 švajcarskih franaka i kaiš od 1.000 evra“.

Pročitajte još