Ministarka objašnjava zašto nema Đukanovića, tvrdi da je „u pravom vozu“

Vesti 05. feb 202316:47 11 komentara
MAJA POPOVIĆ
Tanjug/Zoran Žestić

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je "u pravom vozu" kada je reč o izmenama seta pravosudnih zakona, jer će to ojačati vladavinu prava u Srbiji i ubrzati je na putu evropskih integracija.

Povezane vesti

Popović je u Skupštini Srbije tako odgovorila na izlaganje poslanika Zavetnika Dragana Nikolića, koji je ocenio da kada se „uđe na pogrešan voz, sve su stanice pogrešne“, aludirajući na ustavnu reformu u oblasti pravosuđa, koja se usvajanjem ovih zakona zaokružuje.

Govoreći o odusustvu poslanika Vladimira Đukanovića, Popović je rekla da je on kao član Državnog veća tužilaca glasao za izmene zakona.

Set pravosudih zakona nije rađen u interesu nevladinih organizacija, rekla je Popović, već sudija i tužilaca koji su učestvovali u radnim grupama.

Nikolić je kritikovao pojedine odredbe iz zakona, ali je naglasio da je upadljiv izostanak Đukanovića, koji bi kao predsednik Odbora za pravosuđe trebalo da bude na sednici na kojoj se raspravlja o setu pravosudnih zakona.

Trebalo bi da je tu da ih brani, pruža podršku ministarki pravde, ali ovde ga nema, jer deli moje mišljenje da pravite kardinalnu grešku, ocenio je Nikolić.

Pravite katastrofalnu grešku koja će koštati pravosuđe i bićete zapamćeni u budućnosti kao i Snežana Malović koja je uništila pravosuđe, rekao je Nikolić.

Vreme za raspravu u načelu o setu pravosudnih zakona i drugih tačaka aktuelne sednice pralamenta ostalo je samo poslaničkoj grupi Srpske napredne stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare