Ministarka: Ove godine usmereno 556 miliona dinara za usluge socijalne zaštite

Vesti 02. okt 202115:421 komentar
Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević izjavila je da je ministarstvo ove godine putem namenskih transfera lokalnim samoupravama usmerilo 556 miliona dinara za finansiranje usluga socijalne zaštite, a Šapcu 12,5 miliona dinara.

„Ministarstvo kroz namenske tranfsere usmerava finansijsku pomoć u jedinice lokalne samouprave, koje imaju najbolji uvid kako i gde treba pomoći. Nadamo se da će ova pomoć u narednom vremenskom periodu da bude i veća, da svi zajedno radimo na jačanju sistema socijalne zaštite“, navela je Кisić Tepavčević u Šapcu, na otvaranju nove usluge socijalne zaštite u tom gradu – usluge Predah smeštaj, namenjene deci, mladima i odraslim licima sa smetnjama u razvoju.

Istakla je da ministarstvo podržava sve aktivnosti lokalnih samouprava koje su usmerene ka jačanju sistema socijalne zaštite, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ona je naglasila da je Šabac primer dobre prakse, budući da je licencirao 12 usluga socijalne zaštite i da je značajan deo svojih aktivnosti usmerio ka poboljšanju ovih usluga.

Komentari

Vaš komentar