Ministarka Popović: Nedopustiva „lista za hapšenje“ prištinskih vlasti

Vesti 23. dec 202220:15 7 komentara
N1 (ilustracija)

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da "predstavnici takozvanih kosovskih vlasti nastavljaju da provociraju srpski živalj na Kosovu i Metohiji, pokušavajući da tamošnje srpske lidere proglase kriminalcima, stavljajući ih na 'listu za hapšenje'".

POVEZANE VESTI

Prema njenim rečima, najava hapšenja srpskih lidera ima za cilj pokušaj destabilizacije severa KiM i zastrašivanje srpskog naroda, kome se šalje sramna poruka da će, ukoliko nastave da se bore za svoja prava iz Briselskog sporazuma, i oni biti meta progona, navodi se u saopštenju ministarstva.

Popović je istakla da je „posebno zabrinjavajuće da prištinski teroristi Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpsku akademiju nauka i umetnosti nazivaju desničarskim ekstremističkim organizacijama, koje su povezane sa Ruskom Federacijom“.

Ona je podvukla da je „nedopustivo da se predsednik Aleksandar Vučić, njegov sin Danilo, brat Andrej, kao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin nalaze na ‘listi za hapšenje’ i to samo zato što se bore za interese srpskog naroda“.

Popović je izjavila da očekuje od međunarodne zajednice da pritiscima na tzv. prištinske vlasti podrži i ubrza formiranje Zajednice srpskih opština.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare