Ministarka pozvala ekološke aktiviste na Staricu: Da li verujete struci ili Ćuti

Vesti 20. sep 202216:29 30 komentara
ZORANA MIHAJLOVIĆ
Tanjug/Miloš Milivojević

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović pozvala je građane i ekološke aktiviste koji žele da se uvere u opravdanost radova na planini Starica da dođu sutra na to mesto kako bi od stručnjaka čuli "činjenice", pa da odluče da li će verovati struci ili kopredsedniku stranke Zajedno Aleksandru Jovanoviću Ćuti, saopštilo je njeno ministarstvo.

Pročitajte još:

„To je jedini način da razgovaramo, da predstavimo sve informacije, sve činjenice, a ne da bilo ko obmanjuje građane Majdanpeka. Jedino pitanje koje se postavlja je da li ljudi žele da veruju struci ili Ćuti“, rekla je Mihajlović novinarima u Kragujevcu.

Ona će sutra u Majdanpeku, zajedno sa profesorima Tehničkog fakulteta u Boru i Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, predstavnicima Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, lokalne samouprave i kompanije „Ziđin“, obići radove koji se izvode na sanaciji stenske mase na planini Starica.

„Razgovaraću sa izvođačima radova, projektantima i nadležnim inspekcijama. Svi koji žele da od stručnjaka i nadležnih inspektora čuju činjenice treba da dodju sutra i da se uvere u opravdanost izvođenja radova na sanaciji stenske mase planine Starica i da čuju činjenice“, rekla je Mihajlović.

Lokalni aktivisti i odbornici iz Majdanpeka, zajedno sa, narodnim poslanikom i kopredsednikom stranke Zajedno, Aleksandrom Jovanovićem Ćutom najavili su da će sutra razgovarati ministarkom Mihajlović na Starici. Ti ekološki aktiviti danima „čuvaju stražu na Starici“ i često dolaze u konflikt sa obezbeđenjem kineske kompanije „Ziđin“ koja izvodi radove na toj planini.

Svi koji su protestovali zbog sanacije stene na planini Starica i koji su zainteresovani, kako je rekla Mihajlović, treba da se jave opštini Majdanpek i biće organizovan njihov dolazak na Staricu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare