Ministarka pravde: Ekstremističke grupe pokušale da destabilizuju našu zemlju

Vesti 16. feb 202309:24 55 komentara
Fonet/ Aleksandar Barda

Juče su ekstremističke grupe na skupu ispred Predsedništva, pozivanjem i podsticanjem da se silom promeni ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi i predstavnici tih organa, pokušale da destabilizuju našu zemlju, izjavila je ministarka pravde Maja Popović.

„Republika Srbija je jaka i stabilna država, sposobna da spreči svaki ekstremizam i sačuva svoj integritet i ustavni poredak. Nadležni organi odlučno, efikasno i odgovorno rade svoj posao, kako bi zaštitili mir i sigurnost građana“. rekla je Popović, prenosi Ministarstvo pravde u saopštenju.

Pročitajte još

Dodaje se da će svi oni koji su juče pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja i vršili druga krivična dela i prekršaje biti adekvatno procesuirani, u skladu sa zakonima Republike Srbije.

„Nijedna ektremistička grupa, bez obzira na pomoć iz inostranstva, nije jača od države“, zaključila je Popović.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da pozdravlja profesionalno i zakonito postupanje svih pripadnika policije tokom protesta desničara ispred Predsedništva Srbije, gde su, kako se navodi u saopštenju, zabeležena ozbiljna kršenja zakona od strane pojedinih učesnika okupljanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare