Saslušani antivakseri, ministarka pravde kaže – privođenje u skladu sa zakonom

Vesti 01. apr 202118:39 > 19:08 275 komentara
Maja Popović
Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica pokreta "Živim za Srbiju" Jovana Stojković i još nekoliko članova tog pokreta saslušani su u Tužilaštvu u Beogradu. Povodom njihovog privođenja, ministarka pravde Maja Popović je izjavila da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo to obavili "u skladu sa svojim nadležnostima propisanim zakonom".

„Svi izvršioci krivičnih dela moraju biti procesuirani, posebno kada svojim radnjama izvršenja krivičnih dela ugrožavaju zdravlje ljudi“, navela je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je dodala da „Ministarstvo pravde snažno podržava akcije MUP-a u borbi protiv svih oblika kriminala“.

Policija je jutros u 7.30 časova pretresla stan predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a Stojkovići su to snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.

Stojković je nakon toga saslušana u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, a zatim i puštena. Ona i više drugih osoba saslušani su zbog iznošenja lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare