Ministarstvo kulture: Nismo nadležni za sukob kablovskih distributera

Vesti 07. feb 202110:15 8 komentara
telekom telenor
Izvor: N1

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas, povodom medijskih napisa o poslovanju Telekoma i Telenora, da nema zakonsku nadležnost da ulazi u sukob kablovskih distributera, jer "sloboda medija i tržišna utakmica nikako nisu isto".

„Napominjemo da je Zakonom o javnom informisanju i medijima propisana obaveza lica koje se pored delatnosti izdavača medija bavi i distribucijom medijskih sadržaja, dužno da delatnost izdavača medija obavlja preko povezanog lica“, piše u saopštenju Ministarstva kulture.

povezane vesti

U saopštenju je navedeno i da je Evropska unija pre sedam godina dala saglasnost da su te odredbe u skladu sa Evropskom regulativom, te da nema zakonskih prepreka da i drugi kablovski operatori proizvode medijske sadržaje.

Time se, kako je navedeno, „ne ugrožava sloboda medija ili medijski pluralizam, jer oni ne mogu biti ugroženi konkurencijom na tržištu“.

Podsećamo, kompanija United media uputila je premijerki Ani Brnabić i ministarski kulture i informisanja Maji Gojković pismo kojim se obratila međunarodnim institucijama i evropskim zvaničnicima, izražavajući zabrinutost zbog dogovora Telekoma i Telenora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare