Premijerka i Ministarstvo kulture osuđuju napad na voditelja Daška Milinovića

Vesti 16. apr 202111:31 > 12:29 1 komentar
N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić i Ministarstvo kulture i informisanja osudili su napad na radijskog voditelja i novinara Daška Milinovića u Novom Sadu.

Povezane vesti:

Premijerka Brnabić izjavila je da je malo reći da osuđuje napad na novinara Milinkovića i poručila da su fizički napadi na novinare crvena linija koja ne sme da se prelazi u civilizovanim društvima.

Ona je istakla da su, prema informacijama koje ima, reagovali Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo i dodala da se nada da će ovaj slučaj brzo biti rešen, počinioci biti privedeni pravdi i da će sudstvo učiniti svoje.

„Ovo je strašno, nedopustivo i u neskladu sa civilizovanim društvima i zaista bih želela da vidim najstrože moguće kazne, ali to nije do mene već do sudstva“, kazala je Brnabić.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da osuđuje brutalan fizički napad na Milinovića i pozvalo nadležne organe da taj slučaj, kao i sve druge napade na novinare tretiraju kao prioritetne.

„Ministarstvo još jednom ističe da se svim novinarima i medijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a da tom prilikom njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti dovedeni ni jednog trenutka u pitanje“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Voditelj Daško Milinović napadnut je danas u Novom Sadu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare