Ministarstvo: Nisu nam se obratili organi SAD o Ani Volš, majka zahteva izveštaj

Vesti 21. jan 202317:28 30 komentara
Ana Volš, ubistvo, nestanak, ubijena srpkinja u Americi
Instagram/ Ana Walshe

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je obavljen razgovor sa Milankom Ljubičić, majkom državljanke Srbije Ane Volš, za kojom se u SAD sprovodi intenzivna potraga, odnosno istraga u vezi sa optužbom za ubistvo protiv njenog supruga Brajana Volša u gradu Kohaset, država Masačusets.

Povezane vesti:

Tom prilikom, gospođa Ljubičić je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka, kao i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Srbije u inostranstvu, te s tim u vezi nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova, navodi se u saopštenju.

„Takođe, ukazano je da se Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u SAD nisu obraćali američki organi povodom ovog slučaja, imajući u vidu da je Ana Volš američki državljanin, odnosno da nije bilo zahteva članova Anine porodice za postupanje MSP prema američkim organima“, saopšteno je iz Ministarstva.

Zahvalivši se na ponuđenoj pomoći, Ljubičić je, prihvativši sugestiju Ministarstva spoljnih poslova, u svojstvu najbližeg srodnika nestale Ane Volš potpisala zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD, kao i svih potrebnih dokumenata s tim u vezi, dodaje se.

Ministarstvo spoljnih poslova je, po hitnom postupku, ovaj zahtev gospođe Milanke Ljubičić uputilo Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku na dalje postupanje, odnosno pribavljanje potrebnih izveštaja i podataka o predmetnom slučaju od nadležnih organa SAD.

„I ovom prilikom, u Ministarstvu spoljnih poslova je gospođi Ljubičić ukazano da porodici ostajemo na raspolaganju za svaku vrstu pomoći u predmetnom slučaju, u okvirima nadležnosti Ministarstva“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare