Ministarstvo: Medijske konkurse nisu raspisale 42 lokalne samouprave

Vesti 13. maj 202411:49 0 komentara
Shuttesrock/ wellphoto

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je posle analize sprovođenja medijskih konkursa na teritoriji Srbije utvrdilo da 42 jedinice lokalne samouprave nisu u skladu sa zakonom raspisale javne konkurse po Zakonu o javnom informisanju i medijima, saopšteno je.

„Nakon sprovedene analize utvrđeno je da su Republika, pokrajina i 114 jedinica lokalne samouprave postupile u skladu sa zakonom, dok to nije učinilo 42 jedinice lokalne samouprave“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Ministarstvo je ukazalo na to da određene jedinice lokalne samouprave, poput Beograda, nisu imale osnova da u zakonskom roku raspišu javne konkurse u oblasti javnog informisanja imajući u vidu da su se prethodnih meseci nalazile u režimu privremenog finansiranja.

„Sagledavajući u celosti trenutnu situaciju, Ministarstvo je danas uputilo dopise svim jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze u režimu redovnog finansiranja, a koje do sada nisu raspisale javne konkurse u oblasti javnog informisanja, da to učine bez odlaganja i o svom postupanju obaveste Ministarstvo“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!