Ministarstvo odbrane poziva mlade da dobrovoljno odsluže vojni rok

Vesti 04. avg 202113:0239 komentara
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije tokom meseca avgusta organizovaće predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka u pet gradova i opština u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo.

Pročitajte još:

Štandovi na kojima će zainteresovani mladići i devojke moći da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja biće postavljeni 7. avgusta u Žitištu i Valjevu, 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi.

To će ujedno biti prilika da oni koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok popune prijave na konkurs i započnu proceduru.

Interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka naročito je prisutno među mladima koji nameravaju da stupe u profesionalnu vojnu službu, navode iz Ministarstva odbrane.

„Poboljšanje uslova rada i životnog standarda pripadnika Vojske, značajna ulaganja u savremeno naoružanje i opremu te mogućnosti profesionalnog razvoja i usavršavanja doprineli su da u očima mnogih mladića i devojaka sistem odbrane postane poželjan ambijent za ličnu i profesionalnu afirmaciju“, navodi se u saopštenju.

Zainteresovani građani će od pripadnika Ministartva odbrane i Vojske Srbije koji budu posetili njihova mesta biti u prilici da saznaju šta podrazumeva i kako izgleda dobrovoljno služenje vojnog roka i kakve prednosti donosi kada je reč o kasnijem zaposlenju u Vojsci.

Iz Ministarstva odbrane podsećaju da je javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka stalno otvoren,

Komentari

Vaš komentar