Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije nije ulazila na teritoriju Kosova i Metohije

Vesti 31. jul 202220:19 > 20:21 91 komentara
Pixabay

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije.

„Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije, Ministarstvo odbrane saopštava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Podsećamo, posle najave Prištine da u ponedeljak počinje primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama, građani sa severa Kosova su nam javili da se na više lokacija na severu Kosova postavljaju barikade. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Kosovska policija saopštila je potom da je zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak.

U severnom delu Kosovske Mitrovice ranije danas oglasile su se sirene za uzbunu. Sirene su se čule i u Zubinom Potoku, kao i u Leposaviću. KFOR je nakon toga saopštio da „prati situaciju“.