Ministarstvo pozvalo udruženja da preispitaju odluku o istupanju iz Radne grupe

Vesti 13. mar 202118:28 > 18:57 1 komentar
N1

Ministarstvo kultura i informisanje pozvalo je udruženja i asocijacije koje su istupile iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara da još jednom preispitaju svoju odluku, "kako bismo mogli da nastavimo zajednički rad na poboljšanju bezbednosti i zaštiti novinara, a sve u cilju stvaranja boljeg medijskog okruženja".

Povezane vesti

„Za tri meseca rada ova Radna grupa je pokazala da može zajedno, ne samo svojim predlozima, već i konkretnim delovanjem u okviru svog  mandata, da pruži veliki doprinos da se bezbednost novinara poboljša i da se njihova zaštita podigne na viši nivo. Podsećamo da je realizacija projekta „SOS telefon” samo jedan mali, ali značajan korak u tom procesu kroz koji je put u ostvarivanju zaštite novinara precizno trasiran, a sve u cilju pravovremene i efikasne zaštite novinara“, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja smatra da je na narednom sastanku, koji je planiran ovog meseca, bilo prostora da se razmotre sve aktuelne teme koje su vezane za bezbednost i zaštitu novinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare