Ministarstvo pravde: Konkurs za dodelu 500 miliona dinara primenom oportuniteta

Vesti 09. feb 202110:14 > 10:17
N1

Ministarstvo pravde raspisalo je konkurs za dodelu 500 miliona dinara prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnih gonjenja, projektima od javnog značaja koji se sprovode u društvene i humanitarne svrhe, saopšteno je danas.

Pravo učešća na konkursu imaju pojedinci, preduzeća i ustanove, organi, organizacije, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije sa projektima kojima se ostvaruje javni interes u oblasti zdravstva, kulture, prosvete, humanitarnog rada ove tokom godine.

povezane vesti

Nakon konkursa, budžet od 500 miliona dinara raspodeliće komisija koju je obrazovala ministarka pravde Maja Popović a zatim i konačnim rešenjem potvrditi Vlada Srbije.

Rok za podnošenje prijava je 20 dana od objavljivanja konkursa u Službenom glasniku, a prijave će biti otvorene u prostorijama Ministarstva pravde, 2. marta.

Informacije o konkursu dostupne su na internet stranici Ministarstva pravde,  putem telefona 011/36-22-354, svakog radnog dana od 10 do 13 časova kao i putem e-mail adrese [email protected]

Prošle godine je po osnovu oportuniteta dodeljeno 500 miliona dinara za 130 projekata koje su podnele škole, vrtići, bolnice, domovi zdravlja, biblioteke, humanitarne organizacije, gerontološki i centri za socijalni rad, domovi za smeštaj dece i omladine, kulturno-umetnička društva, udruženja, arhivi.

Najviše novca na prethodnom, petom konkursu, izdvojeno je za zdravstvo, nabavku opreme i vozila, skoro 237 miliona dinara, što je skoro polovina od ukupno predvidjenih sredstava.

Po institutu oportuniteta javni tužilac, može da odloži krivično gonjenje pojedinca ako on pored ostalog, uplati odredjeni novčani iznos koji se koristi za humanitarne ili druge javne svrhe.

Komentari

Vaš komentar