Ministarstvo prosvete: Upis u srednju školu elektronski, bez ijednog papira

Vesti 06. jul 202210:50 7 komentara
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Sve aktivnosti u vezi sa završetkom osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako se navodi, listu želja u protekla 24 sata elektronskim putem podnelo je 20.560 učenika i roditelja, a prosek koji su roditelji i učenici iskazali na listi želja je 10 obrazovnih profila.

Povezane vesti:

„Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala mojasrednjaskola.gov.rs. moguće je do ponoći, a oni koji nisu iskoristili prednost elektronskog podnošenja mogu to danas i sutra, 6. i 7. jula 2022. godine uraditi u školama do 15 časova“, dodaje se.

Iz Ministarstva podsećamo da roditelji koji su elektronski podneli listu želja, ne moraju istu popunjavati u školama.

„Učenici i roditelji, u subotu, 8. jula 2022. godine mogu proveriti tačnost unete liste želja elektronskim putem ili u školama i eventualno uložiti prigovor na izražene liste želja. U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Takođe, u sredu 13. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu“, kazali su i dodali da je popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronski ili neposredno u školi 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

„Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga. Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna 2022. godine izašlo je 99,5 odsto učenika„, zaključuje se u saopštenja Ministarstva prosvete.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare