Upućena protestna nota Hrvatskoj zbog izjave Grlić-Radmana

Vesti 25. feb 202412:25 74 komentara
Gordan Grlić Radman
N1

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom, kako je saopšteno, neprihvatljive izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić-Radmana.

U protestnoj noti se navodi da „Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlić-Radmana izrečenih 24. februara 2024. godine na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srbije u celini“.

Dodaje se da Ministarstvo ukazuje kako navedene izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promovisanja mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo očekuje da će se visoki zvaničnici Hrvatske u nastupajućem periodu uzdržati od izjava koje predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari Srbije i voditi politiku pomirenja i dobrosusedskih odnosa dve države, piše u protestnoj noti.

Podsetimo, Grlić Radman je u Dnevniku N1 Hrvatska izjavio da „Vučić može da bude trabant i satelit Rusije, ali da se neće dozvoliti ruski uticaj ili drugi maligni uticaji koji bi podrili stabilnost Zapadnog Balkana“.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare