Srbija opredelila deset miliona dinara Republici Srpskoj

Vesti 18. jun 202412:44 18 komentara
Tanjug/ Sava Radovanović

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Srbije opredelilo je u ovoj godini 10 miliona dinara lokalnim samoupravama u Republici Srpskoj (RS) za projekte u oblasti populacione politike, promocije porodičnih vrednosti, borbe protiv bele kuge i podrške porodicama i deci, izjavila je danas ministarka Milica Đurđević Stamenkovski.

Nakon sastanka sa ministrom porodice, omladine i sporta RS Selmom Čabrić, Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da su očekivanja da u narednoj budžetskoj godini budu izdvojena znatno veća sredstva za podršku roditeljima i deci iz RS, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Ministarka je konstatovala da je nedavni Svesrpski sabor otvorio novo poglavlje saradnje Srbije i RS, a podsetila je i na Memorandum o saradnji dva ministarstva koji se odnosi na saradnju u oblasti populacione politike, demografije i međugeneracijske saradnje.

Milica Đurđević Stamenkovski istakla je i da su nakon Svesrpskog sabora organizovane posete učenika iz RS Beogradu, kao i da se u narednom periodu planira nastavak takvih aktivnosti.

Time se pokazuje, kako je dodala, da Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, kao i Memorandum dva ministarstva nisu puko slovo na papiru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare