Ministri: Hapšenje Belivuka – primer vladavine prava u Srbiji

Vesti 08. feb 202110:06 > 11:0320 komentara
MUP Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da organizovani kriminal predstavlja najozbiljniju pretnju sigurnosti, razvoju i napretku jedne zemlje, i da svi koji su pomagali kriminalnim grupama a rade u državnim organima, moraju da odgovaraju, saopšteno je iz njenog kabineta. Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka "jedan od najboljih primera vladavine prava u Srbiji" i da ga "ne bi čudilo da se u nekim bolesnim umovina rodila ideja" da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "bude eliminisan u potpunosti sa javne scene".

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da organizovani kriminal predstavlja najozbiljniju pretnju sigurnosti, razvoju i napretku jedne zemlje, i da svi koji su pomagali kriminalnim grupama a rade u državnim organima, moraju da odgovaraju, saopšteno je iz njenog kabineta.

Povezane vesti

Mihajlović je dodala da borba sa mafijom ne sme da se završi samo na hapšenju i procesuiranju kriminalaca, već da je neophodno i da se istraže i otkriju ljudi koji su iz državnih službi pomagali kriminalcima „na štetu bezbednosti države“ – od prisluškivanja predsednika Srbije, do snajpera u posedu kriminalnih grupa.

„Pojedinci iz državnih organa koji su pomagali jednoj od najvećih i najopasnijih kriminalnih organizacija, čiji su članovi odgovorni i za brojna i svirepa ubistva, takođe moraju da budu razotkriveni i da odgovaraju“, ocenila je potpredsednica Vlade Srbije.

Selaković: Duboko ukorenjeni pipci kriminalaca u državnim organima

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka „jedan od najboljih primera vladavine prava u Srbiji“ i da ga „ne bi čudilo da se u nekim bolesnim umovina rodila ideja“ da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „bude eliminisan u potpunosti sa javne scene“.

„Predsednik Vučić je motor promena u Srbiji. Šta sve nisu pokušali protiv njega. Pokušali su da ga pobede na izborima. Videli su da je apsolutni poznavalac politike kao veštine, vodi državu na drugačiji način“, rekao je Selaković za TV Hepi.

Povodom tvrdnji o navodnoj pripremi atentata na Vučića, Selaković je rekao da „ne želi da iznosi insinuacije koje bi uticale na tok istrage“, ali da ga ne bi čudilo da se u nekim „bolesnim umovima“ rodila ta ideja, kako je rekao, da Vučića eliminišu u potpunosti sa javne scene ako već ne mogu da ga pobede politički.

„Ako ne daj Bože obezgalavite Srbiju onda ste uspeli u tome čemu ste stremili. Upravo da bi ste očuvali tu nelegalnu kriminalnu imperiju koja je u stanju da kontroliše jedan paralelni sistem, da ima duboko ukorenjene pipke u državnim organima i da zahvaljujući tome sprovodi svoje interese i povećava svoj kriminalni kapital“, rekao je Selaković.

On je potrdvio da se na današnoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razgovara o borbi protiv organizvanog kriminala.

Dačić: Hapšenjem Belivukove grupe zadat veliki udarac mafiji

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je hapšenjem kriminalne grupe Veljka Belivuka zadat veliki udarac mafiji, navodeći da u njihovom slučaju ima svega što je mafijaško delovanje – od ubistava do „pravljena pipaka u raznim institucijama od kojih mogu da očekuju logističku podršku“.

„Ne treba njima podrška u Narodnoj biblioteci ili Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Treba im podrška u policiji, službama bezbednosti, sudovima, tužilaštvima, među političkim strukturama, medijima da ne bi negativno pisali o njima“, rekao je Dačić za TV Hepi.

Na pitanje o snajperu koji je policija pronašla kod uhapšenih, Dačić je rekao da ga niko ne kupuje iz ljubavi prema oružju i za kolekciju, već zato što ima neke mete.

„Potpuno je jasno da će im najviše smetati onaj ko najviše radi protiv njih. Predsednik Aleksandar Vučić je najavio tu borbu protiv mafije i rekao da će njena prva reakcija biti da uzvrati“, rekao je Dačić.

 

Komentari

Vaš komentar