Ministru Milićeviću zabranjena poseta Jasenovcu, hrvatska policija: „Nije bila u programu“

Vesti 15. apr 202416:38 6 komentara
Đorđe Milićević
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da hrvatska policija nije dopustila posetu Jasenovcu ministru za dijasporu Srbije jer ta poseta nije bila navedena u programu koji im je ranije dostavljen, javljaju zagrebački mediji.

U Ministarstvu navode da su posredstvom Ministarstva spolnih i evropskih poslova pprimili notu u kojoj se najavljuje dolazak delegacije iz Srbije, ali u programu nije bila navedena poseta spomen području u Jasenovcu.

S obzirom da u noti nije navedeno da je planirana poset Jasenovcu, a u skladu sa bezbednosnim protokolima, poseta nije mogla biti odobrena, navodi MU Hrvatske-a.

Kanccelarija ministra Đorđa Milićevića saopštila je u nedelju da je bio u poseti Srbima u okolini Novske i potom se uputio prema spomen parku u Jasenovcu kako bi odao počast Srbima ubijenima u ustaškom logoru tokom Drugog svjetskog rata.

U saopštenuj se tvrdi da su ga na ulazu u kompleks zaustavili hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili s tri automobila.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić u nedelju uveče oceno je to kao kao „sraman i skandalozan potez hrvatskih vlasti“ i najavio da će Srbija zbog tog događaja uputiti protestnu notu Hrvatskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare