Mirković (SNS): Vladimir Orlić posle gostovanja na RTS dobio preteću poruku

Vesti 12. maj 202113:02 > 13:03 19 komentara
N1

Poslanici vladajuće koalicije u raspravi o međunarodnim sporazumima uglavnom su kritikovali vanparlamentarnu opoziciju, a ministarka pravde Maja Popović najavila je da će tužilaštvo reagovati na pretnje poslanicima. Ovlašćeni predstavnik Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković izjavio je da je potpredsednik Skupštine Vladimir Orlić posle gostovanja na RTS u utorak uveče dobio pretnje.

„On je dobio poruku u kojoj piše – Ti si među najvećim džukelama ovoga života, konju jedan nisi svestan ako dođe do lustracije da ćeš biti obešen, primitivcu“, rekao je Mirković i naveo da se ovakva retorika primenjuje prema svakome ko podržava Vučića, uz tvrdnju da pretnje dolaze iz okruženja lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Ministarka pravde Maja Popović rekla je da su ispunjeni uslovi za krivično delo ugrožavanja sigurnosti i da je sigruna da će nadležno tužilaštvo da reaguje.

Mirković je inače iskoristio svojih dvadeset minuta da se obrati vanparlamentarnoj opoziciji i iznese niz kritika na račun bivše vlasti.

On je rekao da se opozicija podsmeva današnjem dnevnom redu, naročito kada je reč o sporazumu sa Dominikom u oblasti poljoprivrede, a da je „ta mala karipska zemlja imala snage da povuče priznanje nezavisnosti Kosova“. Mirković je dodao da Srbija možda danas može više da pomogne Dominiki, ali da „ta zemlja ne treba da bude predmet podsmeha neodgovornih ljudi“.

Dominika inače broji nešto više od 70 hiljada stanovnika, a glavni proizvod zemlje su banane, te Marković tvrdi da je ona bila predmet podsmeha i kada je povukla priznanje Kosova i danas. Kada je reč o sporazumu sa Argentinom, on je kritikovao bivšu vlast što ona nije takve sporazume potpisala ranije.

Mirković je podsetio na pretnje predsedniku Srbije i kritike opozicije što je jedna ulica dobila ime po Blagoju Jovoviću, atentatoru na Antu Pavelića.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević osudio je pretnje poslanicima i tražio da im se omogući da obavljaju svoj posao.

„Mi se nismo tih ljudi plašili ni petog oktobra“ rekao je Milićević i dodao „da se ne plaši za sebe, već želi da zaštiti koleginice“, ali da je nedopustivo da se ispred Skupštine poslanicima dobacuje i pokušava fizički obračun.

Zapitao se šta bi bilo da je opozicija na vlasti, „da imaju i najmanji deo odgovornosti, pa kako bi se ponašali“, rekao je Milićević i dodao da je to vreme prošlo.

Poslanik Jedinstvene Srbije Đorđe Kosanić, uz podršku međunarodnim sporazumima, uputio je niz kritika opoziciji koja, kako kaže, „lažima ugrožava institucije“.

Poslanik je ponovio da su na račun lidera njegove stranke iznete lažne optužbe i ministarku pravde pitao dokle će takve stvari biti tolerisane.

Kosanić veruje da je istina na „njihovoj strani“ i izrazio nadu da će odgovarati svi koji su, kako je rekao, lažno optužili Dragana Markovića Palmu.

I ostale poslaničke grupe najavile su podršku međunarodnim sporazumima koji su na dnevnom redu, a to su tri sporazuma sa Argentinom i jedan sa Belorusijom iz oblasti pravosuđa i sporazum sa Dominikom o poljoprivredi.

Komentari (19)

Vidi sve komentare