Miroslav Aleksić: Da li je Vučić bio u „Ribnikaru“ – skretanje pažnje s protesta

Vesti 09. jun 202314:18 0 komentara

"To da li je Vučić bio u 'Ribnikaru' ili ne, to nije tema, trebalo je da ode tamo transparentno", kaže za N1 potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić. Dodaje da je to "skretanje pažnje sa protesta protiv nasilja".

Javnost je posle masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” pitala zašto predsednik i premijerka nisu posetili školu, doneli cvet i upisali se u knjigu žalosti. Vučić je posle višednevnih kritika 23. maja izjavio da je bio u “Ribnikaru”, ali da nije vodio kamere sa sobom i da nema razloga da se pravda. Međutim, sumnja je i dalje ostala, a “Kurir” je rešio da je odagna fotografijom predsednika iz škole. U međuvremenu su se pojavile fotografije sa istog mesta, ali iz drugih uglova, a korisnici društvenih mreža iznose brojne argumente i dokazuju da je u pitanju foto-montaža.

POVEZANE VESTI

„Sve je to skretanje pažnje, postala je glavna tema da li je bio u školi ili ne. Ja sam ranije u intervjuu za Vreme rekao da sumnjam da je Vučić bio u školi i da se upisao u knjigu žalosti. Niko nije objavio da je on tamo bio, rekao sam da imam sumnju i ta moja izjava je napravila lavinu. I sada su počele da se pojavljuju fotografije, a rekao je da je išao bez medija, bez fotografa i to je, onako, jako nizak nivo komunikacije za čoveka koji predstavlja državu“, naglasio je Aleksić.

Nisko je, pojašnjava, da se ovakva tragedija banalizuje na to da li je Vučić bio u „Ribnikaru“ ili ne.

„On je predsednik države koji je trebalo da ode transparento. Ali to nije tema, to je sada skretanje pažnje sa zahteva. To da li je bio ili ne, njemu nek služi na čast. To je stvar ljudskosti više nego onog što nosi njegova funkcija. Od toga da se sad pravi tema, napravili su čitavu kampanju oko toga“, navodi.

Aleksić kaže i da ne želi da veruje da je u pitanju fotomontaža.

„Ne želim da verujem da je sve inscenirano, pa nek je i otišao i kad ga niko nije video. A druga je stvar što se krio, od čega se krio. Ali, ubeđen sam da to što nisu otišli transparentno znači da imaju neku grižu savesti. Bilo je vreme da odu najviši zvaničnici Srbije, nije im dala savest očigledno“, ocenio je Aleksić.

Govoreći o protestu protiv nasilja, Aleksić je rekao da „vlast mora da shvati da mora da ispuni zahteve sa protesta“.

„Mislim da se vlast igra s građanima, ne poštuju ovoliku energiju i ovakve skupove, nenasilne, mirne ali snažne. Igraju se s ljudima, njihovom izdržljivošću. Ali, ja kažem da se neće odustati, nema razgovora, ovi se zahtevi moraju ispuniti, ovo je tek početak onoga što treba da se napravi u Srbiji“, kazao je Aleksić.

I naglašava:

„Ne pričamo ni o izborima, ni o izbornim zahtevima, sada govorimo o zahtevima s protesta. Izbori će doći, oni su neminovni, ali sada nisu tema. Sada su tema zahtevi – ispunite zahteve građana a onda možemo da razgovaramo kada će biti izbori, pod kojim uslovima…“

A na pitanje da li će ako Ana Brnabić podnese ostavku i padne Vlada, to značiti da je ispunjen zahtev sa protesta, jer Gašić više neće biti ministar, Aleksić pojašnjava da je to samo jedan od zahteva.

„Ako padne Vlada, ako svi podnesu ostavke, to jeste ispunjen zahtev, ali ostaje nam REM, Pink, Hepi, jer oni krše zakone ove zemlje“, izjavio je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!