Miša Vacić međunarodni posmatrač na separatističkom referendumu u Ukrajini

Vesti 25. sep 202212:45 150 komentara
vacić rusija
Srpska desnica

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić boravi u Volgogradu u svojstvu međunarodnog posmatrača referenduma koji se sprovodi u otcepljenim i okupiranim ukrajnskim regionima za prisajedinjenje Rusiji.

Vacić u Volgogradu boravi na poziv admnistracije ruskog predsednika Vladimira Putina, i obišao je glasačka mesta koja se nalaze u izbegličkim kampovima na teritoriji Volgogradske oblasti, saopšteno je iz Srpske desnice.

POVEZANE VESTI:

U tim kampovima se, naime, nalaze izbegli stanovnici iz separatističkih oblasti Ukrajine koji mogu da ostvare svoje biračko pravo na referendumu o prisajedinjenju Rusiji.

Vacić je u izjavi za ruske medije podržao seperatističke referendume, kao i Putinovu odluku o delimičnoj mobilizaciji.

„Odziv na mobilizaciju je moralna dužnost ne samo prema slavnoj prošlosti i dug besmrtnih predaka palih za slobodu, već i ulog za sigurnu budućnost, spokoj nastupajućih naraštaja. Ništa manje od apsolutnog odziva, ne očekujem da bi se zaštitila pravda i sloboda žitelja na istorijski ruskoj zemlji od Hersona do Donjecka“, poručio je Vacić, a prenosi Srpska desnica u saopštenju.

vacić rusija 2
Srpska desnica

Vacić se, kako se dodaje, sastao sa pomoćnikom gubernatora Volgogradske oblasti Borisom Sergejevič Isakovom i tom prilikom mu darovao majicu sa likom generala Ratka Mladića, koji je kako podesćamo, pred Haškim tribunalom pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida i ratnih zločina u BiH.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare