Misica iz Žitorađe se pohvalila da radi u diplomatiji, „dragi šef“ Dačić je demantovao

Vesti 23. jun 202412:02 205 komentara
Pink

Velika prašina u javnosti se podigla nakon što je misica Javorka Ramić (20) iz Žitorađe, tokom gostovanja kod Jovane Jeremić ispričala da je završila saobraćajnu školu, da vozi kamion, i da kao student jednog privatnog fakulteta radi u Ministarstvu spoljnih poslova, te je pozdravila svog “šefa” Ivicu Dačića, prenosi Danas.

Još pre tri godine je Javorka Ramić iz Žitorađe (rodnog mesta Cece Ražnatović u kome je odrastao Ivica Dačić), tada 17-godišnjakinja, u emisiji TV Prve pričala o tome kako vozi kamion. Pohađala je saobraćajnu školu.

Tada je rekla da želi da bude jedinstvena, da bude neko kome se i čude i dive, da kažu „ženska da vozi kamion, ovo još nisam video“. Njen san je bio da krstari auto-putevima širom sveta, iako zna da to nije nimalo lako, prenosi Vreme.

Međutim, danas ova devojka sanja karijeru u diplomatiji. Pojavila se u nedelju u jutarnjem programu Pinka jer je ušla u najuži izbor za Miss Srbije i odgovarala na pitanja voditeljke Jovane Jeremić koja je bila u žiriju izbora za Miss.

„Studiram na fakultetu Futura, prva godina, iz Žitorađe sam“, rekla je devojka.

Neko od prisutnih je dobacio da je onda zemljakinja Ivice Dačića.

„Tako je, moj dragi šef, pozdrav veliki za mog šefa Ivicu Dačića“, rekla je Ramić, a publici je ostalo da pogodi kakav je to „šef“ Dačić – verovatno stranački.

Onda je devojka dodala: „Radim u Ministarstvu spoljnih poslova.

„Stvarno?“, zadivila se voditeljka Jeremić, a onda je devojka ponovila da je završila saobraćajnu školu i vozila kamion.

Ali sada joj je, kaže, „diplomatija u prvom planu“.

Tim povodom juče je reagovao i sam Dačić, navodeći da se misica nespretno izrazila, prenosi Danas.

Ministar unutrašnjih poslova je tokom gostovanja na TV Prva rekao da je Ramić radila na ugovor, kao sekretarica, a ne u diplomatiji.

„Morate da završite fakultet, morate da završite diplomatsku akademiju… Nek se školuje, nek se bavi diplomatijom kad za to dođe vreme“, naveo je Dačić.

Dodao je:

„Ja tu nemam šta da krijem. Prvo, ona ne radi u ministarstvu, ona ne radi u diplomatiji. Ona ima 20 godina. Pa svako zna kako se zapošljava u diplomatiji. Ona je sama kriva, jer je nespretno rekla tako nešto, pa ispada da radi u diplomatiji. Ona nije zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova, radila je na ugovor, zamenjivala je nekoga i radila kao sekretarica. Ni tada, ni sada. Znači, ne u diplomatiji, niti bilo šta drugo. Morate da završite fakultet, morate da završite diplomatsku akademiju. I sad ispada da je neko nekoga zapošljavao“, istakao je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare