Mitrović (DS): Pink da bude ugašen zbog prikaza seksualnog odnosa u rijalitiju

Vesti 03. jan 202210:27 komentara
N1/arhiva

Potpredsednik Demokratske stranke Nenad Mitrović izjavio je da bi scena seksualnog odnosa, prikazana u rijalitiju na Pinku, moralo da dovede do gašenja te televizije, ali da je jasno da će Regulatorno telo za elektronske medije reagovati "blago" ili da se tim povodom neće oglašavati.

Mitrović je u pisanoj izjavi naveo da je javnost navikla da televizija Pink „bez ikakve kazne svakodnevno širi mržnju, laži i promoviše nemoral“, ali da je uprkos tome veliki deo javnosti šokiran scenom seksualnog odnosa.

„Ono što se događa godinama unazad je noćas samo kulminiralo. Bestidan prikaz razvrata, bluda i pornografije na televiziji Pink ima za cilj proizvodnju sadržaja koji će jeftino zabaviti šire narodne mase, a fokus građana sa svih afera ove vlasti prebaciti na skandalozan sadržaj medija koji ima nacionalnu pokrivenost“, navodi on.

Podsetio je da je DS više puta pozivao REM da reaguje na kršenje Zakona o elektronskim medijima, ali da više nema iluzija da će REM nešto da preduzme tim povodom.

Mitrović je kazao da će DS nakon smene vlasti zgradu televizije Pink „iskoristiti u svrhu obrazovanja“, kako navode, tako što će od te zgrade napraviti Muzej propagande, laži i medijske manipulacije.