Mladić koji je pretukao taksistu priznao krivicu: Bio sam pijan, žao mi je

Vesti 14. feb 202216:33 7 komentara
Pixabay/cocoparisienne

Mladić M.R. koji je prebio taksistu kod Kalenić pijace u nedelju uveče, saslušan je u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva, tom prilikom je priznao krivicu i istakao kako je bio pijan. Nisu postojali zakonski razlozi za predlaganje pritvora, te je napadaču ukinuto zadržavanje, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

„Osumnjičenom M.R. je prethodne večeri određeno zadržavanje u prekršajnom postupku radi trežnjenja, a prema navodima krivične prijave, isti je krivično delo koje mu se stavlja na teret učinio na taj način što je ušao u taksi vozilo na teritoriji Gradske opštine Vračar, a kada mu je taksista rekao da već ima naručenu vožnju i da mora da napusti vozilo, osumnjičeni je to odbio da učini, zbog čega je taksista ugasio vozilo i izašao iz njega, nakon čega je osumnjičeni izašao za njim i počeo da ga udara, što je uočeno od strane prolaznika koji su pokušavali da odbrane oštećenog, dok su drugi očevici telefonom snimili događaj“, piše Nova.rs.

Povezane vesti:

Osumnjičeni M.R. je saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, navodeći da je isto učinio jer je taksista odbio da ga vozi, da mu je žao i da je bio u alkoholisanom stanju, sa oko dva promila alkohola u krvi. Imajući u vidu da nisu postojali zakonski osnovi za predlaganje pritvora, doneto je rešenje o ukidanju zadržavanja prema osumnjičenom.

U daljem toku postupka tužilaštvo će narediti vršenje neuropsihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, ispitati oštećenog i ostale“, saopšteno je iz Tužilaštva.

Podsetimo, snimak incidenta pojavio se na društvenim mrežama, na kojem se vidi kako je taksistu napadač oborio na zemlju i besomučno udarao. Prema navodima korisnika društvenih mreža, napadač je bio pod dejstvom alkohola.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare