Mladić ranjen na Kosovu van životne opasnosti, u stabilnom je stanju

Vesti 23. jan 202316:488 komentara

Ranjeni muškarac iz Kosovske Mitrovice, koji je zadobio prostrelnu ranu, nalazi se van životne opasnosti i smešten je u kraljevačkoj bolnici na odeljenju intenzivne nege. Njegova supruga je rekla da će on u utorak biti prebačen na dalje lečenje u Kragujevac ili Beograd.

„Oko 14 časova kolima Hitne pomoći iz Leposevića dovežen je pacijent sa prostrelnom ranom levog grudnog koša, trenutno je bez vitalno ugroženih simptoma, ali je teška telesna povreda, radi se dodatna dijagnostika, skeneri i ostalo, biće smešten na intenzivnu negu, uradiće se primarna obrada rana i sve po našim protokolima. Stanje pacijenta je stabilno, a za sve ostalo ćemo naknadno dati izjave“, rekao je direktor bolnice u Kraljevu Zoran Mrvić.

Ana Delević, supruga ranjenog Miljana Delevića, rekla je za medije da je veoma zabrinuta za zdravstveno stanje svog supruga jer mu je oštećeno plućno krilo, kao i da će on u utorak biti prebačen iz bolnice u Kraljevu na dalje lečenje u Kragujevac ili Beograd.

Podsetimo, pripadnici specijalne Кosovske policije ROSU pucali su kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić i to na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila je Kancelarija za KiM. Tom prilikom je, kako su naveli iz Kancelarije za KiM, ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Tanjug/ STR

Kako naglašava Kancelarija za KiM, Kurtijevi specijalci „nemaju šta da traže na severu КiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi“.

Kosovska policija saopštila je posle incidenta da su njeni pripadnici pucali pošto je vozilo sa Srbima udarilo u njihovo.

Komentari

Vaš komentar