Mojsilović obišao bazu „Mrče“ u Kopnenoj zoni bezbednosti

Vesti 06. avg 202214:4516 komentara
Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je pripadnike Vojske Srbije, koji zadatke izvršavaju duž administrativne linije sa Kosovom u zoni odgovornosti baze "Mrče".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Mojsilović je tokom obilaska sagledao organizaciju života i rada u bazi, izazove sa kojima se suočavaju pripadnici snaga bezbednosti Republike Srbije u ovom delu zemlje i dostignute sposobnosti jedinice.

Pročitajte još

Dodaje se da se načelnik Generalštaba ovom prilikom lično uverio u odličnu osposobljenost vojnika i starešina Druge brigade kopnene vojske, u čijoj je odgovornosti baza „Mrče“, za realizaciju zadataka na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom.

„Načelnik Generalštaba je na kraju obilaska pohvalio pripadnike jedinice, koji u složenim uslovima u Kopnenoj zoni bezbednosti profesionalno realizuju sve zadatke i tako daju pun doprinos jačanju borbene gotovosti Vojske Srbije i stanju bezbednosti u ovom delu Republike Srbije“, ističe se u saopštenju.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.

Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane

Komentari

Vaš komentar