Mojsilović razgovarao sa komandantom Evropske komande SAD Stivenom Edvardsom

Vesti 16. sep 202221:13 0 komentara
Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je sa komandantom Komande za specijalne operacije Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država general-majorom Stivenom Edvardsom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pročitajte još:

Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i saradnji Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD, sa posebnim osvrtom na mogućnosti za unapređenje saradnje specijalnih jedinica, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je dosadašnja saradnja bila uspešna i obostrano korisna i da je njen najveći kvalitet bio to što se zasnivala na realizaciji zajedničkih aktivnosti iz oblasti obuke i vežbi.

Kao najkonkretniji vid saradnje specijalnih snaga istaknuta je združena kombinovana obuka, koja se u početku realizovala u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, da bi od 2020. godine prerasla u zajedničku aktivnost Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga SAD.

General-major Stiven Edvards boravi u Srbiji radi prisustva obeležavanju 78. godišnjice operacije „Halijard“, koje će uz prisustvo delegacije Vojske Srbije biti održano sutra u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca.