Mojsilović: Visoka borbena gotovost snaga VS u Kopnenoj zoni bezbednosti

Vesti 05. avg 202218:148 komentara
Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, obišao je sa najbližim saradnicima deo snaga Vojske Srbije, angažovanih na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom.

Pročitajte još

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Mojsilović je tom prilikom izvršio uvid u nivo borbene gotovosti snaga Vojske Srbije u rejonu baza „Tabalije“ i „Rudnica“ i njihovu osposobljenost da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje.

Dodaje se da je, u svetlu nedavnih događaja na prostoru Kosova, izazvanih, kako navode, jednostranim potezima privremenih institucija samouprave u Prištini, Mojsilović izrazio zadovoljstvo visokom borbenom gotovošću snaga Vojske Srbije i činjenicom da su angažovani vojnici i starešine spremni, motivisani i obučeni da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi Srbija.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave (J-3) general-potpukovnik Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.

Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane

Komentari

Vaš komentar