Momirović: Obilaznica oko Beograda pušta se u saobraćaj na proleće 2023.

Vesti 31. avg 202214:09 4 komentara
MGSI/Đ. K.

Na proleće 2023. godine biće puštena u saobraćaj obilaznica oko Beograda, koja je od strateške važnosti ne samo za glavni grad, već za sve ljude koji prolaze kroz Beograd, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na Sektoru 6 obilaznice.

Pročitajte još:

„Radovi na obilaznici oko Beograda dobro napreduju, rešen je veliki broj problema. Samo u poslednje dve godine rešili smo više od 400 otvorenih pitanja kada pričamo o eksproprijaciji“, rekao je Momirović.

Dodao je da „u uslovima velike energetske krize i kada je u Evropi rat, uspevamo da održimo radove na svim infrastrukturnim projektima koji su od strateškog značaja“.

Ministar je naveo da se gradi više projekata nego ikada u istoriji i da se u Srbiji trenutno gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, te da nema „povlačenja“ ni sa jednog projekta.

Obilasku radova na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda prisustvovao je i Aleksandar Kostadinović, šef projekta i predstavnik JP „Putevi Srbije“, koji je tom prilikom je istakao da se radovi izvode planiranom dinamikom i uz zajedničku saradnju sa resornim ministarstvom, cilj je da se radovi završe u predviđenom vremenu.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara. U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine, navodi se u saopštenju MGSI.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare