„Moramo“ o sto dana Šapićeve vlasti: Populizam i razbacivanje para građana

Vesti 11. okt 202217:49 3 komentara
N1

Koalicija "Moramo - za dobar grad" ocenila je da je prvih sto dana vlasti u Beogradu, na čijem je čelu gradonačelnik Aleksandar Šapić, prošlo u "populizmu i razbacivanju para građana", tako da se brojni problemi u Beograda ne rešavaju.

„Ovo je paradoksalna situacija, ubedjuju nas da je ovo neka nova vlast i novi poristup, a to je nova-stara vlast Srpske napredne strane i Socijalističke partije koja ne ume i ne želi da reši probleme“, rekao je šef odborničke grupe koalicije Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

On je podsetio da ovih dana stanovnici Mirijeva protestuju zbog izlivanja kanalizacije i da se ništa ne radi kako bi smanjila zagađenost vazduha, kao što se ne rešava ni problem viskog rasta cena stanarina i kvadrata.

„Izuzetno je važno da se smanji ekonomska i socijalna nejednakost u Gradu. Sve poskupljuje i mnogi jedva preživljavaju sa ovakvim cenama hrane“, naglasio je Veselinović.

Rekao je da gradska vlast dodeljuje i vaučer „svima, bez ikakvog reda, umesto onima kojima je najpotrebnija“. Poručio je da će koalicija koju predvodi nastaviti da se bori za veću transparentnost u radu Skupštine, materijale za sednice već je učinila dostupnijim građanima, a svojim predlozima nastojaće da život u Beogradu bude bolji.

Odbornica Jelena Vasiljević je podsetila da je gradska vlast odlučila da formira novo javno preduzeće za parkove, pored postojećeg „Zelenila“, uz obrazloženje da tom preduzeću navodno nedostaju sadržaji.

„Bojimo se da će se to pretvoriti u komercijalizaciju parkova, tako da će tu nići kafane i kafići i da će se oni preimenovati u građevinsko zemljište, iako Gradu nedostaje zelenih površina“, rekla je Vasiljević.

Odbornici koalicije „Moramo“ upozorili su da vlast, umesto rešavanja ključnih životnih problema gradjana, „ulaže u beton, u komercijalne projekte kako bi bogati postali još bogatiji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare