„Otvaranje“ otvorenog mosta uoči predizborne tišine: Šator, vo na ražnju i premijer

Vesti 27. maj 202411:30 19 komentara

Novoizgrađeni betonski most preko Velike Morave kod sela Vojska i Bagrdan, preko koga se odvija saobraćaj od 17. maja, premijer Srbije Miloš Vučević svečano će pustiti u rad 30. maja.

U finišu predizborne kampanje za lokalne izbore u Svilajncu i Jagodini most će ponovo biti stavljen u promet u četvrtak, 30. maja u 10:30, odnosno 13,5 časova pre izborne tišine.

Pored premijera Vučevića ceremoniji će prisustvovati Goran Vesić, ministar građevinarstva i Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, koji je 17. maja sklonio prepreke sa završenog mosta, u pratnji kamera. Nije poznato da li će na ponovno otvaranje mosta doći predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Priprema se „narodno veselje“ posle otvaranja mosta. U šatoru za 500 gostiju nastupiće pevači i orkestri, biće ispečen vo na ražnju, cisterna piva na točenje za osveženje, a iz Svilajnca će stići četiri autobusa sa građanima.

Na Moravi između sela Vojska u svilajnačkoj opštini i Bagrdana koji je na teritoriji grada Jagodina decenijama je postojao uski viseći most namenjen pešacima, ali su mnogi tuda prelazili automobilima i traktorima.

Izgradnju novog mosta ubrzali su brojni protesti meštana Vojske koji su vozilima ranije dolazili do mosta, parkirali, prelazili pešice, a onda taksijem išli u Jagodinu, Batočinu ili Kragujevac.

Na bagrdanskoj strani novog mosta nema asfaltnog puta, već se obilazi oko šljunkare. Bare su pune vode pa mnogi vozači traže pomoć traktorista kada se zaglave u vodi.

U isto vreme sa izgradnjom mosta revitalizovan je put od uključenja na autoput Beograd-Niš, preko Brzana do Bagrdana. Kod pumpe u Bagrdanu asfalt prestaje, sledi posuti kamen do pružnog prelaza, potom podvožnjak ispod autoputa E 75, šljunkara i početak mosta preko Velike Morave ka selu Vojska.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare