Movsesijan: Kapetan Dragan samo igra ulogu koju mu je Vučić dodelio u rijalitiju

Vesti 04. okt 202113:24 > 16:49 2 komentara
aris movsesijan n1
N1

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan pozvao je građane da se danas pridruže šetnji u znak sećanja na Zorana Đinđića, od Kalemegdana, Knez Mihailovom ulicom do mesta gde je premijer ubijen. Zamolio je i da ponesu po jedan cvet za Đinđića i na taj način dostojanstveno odgovore na peticiju za oslobađenje Zvezdana Jovanovića koji je pravosnažno osuđen da je ubio premijera.

Fondacija Kapetana Dragana organizovala je centru Beograda, kod restorana Ruski car, potpisivanje peticije za puštanje na slobodu Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Ta peticija je sporna iz više hiljada razloga, izjavio je Movsesijan za N1 i podsetio da je Jovanović pravosnažno osuđen za ubistvo Đinđića, da je priznao da je pucao na premijera, kao i da su neki svedoci stradali u tom postupku.

POVEZANE VESTI:

Predsednik Nove stranke ocenio je da je ta peticija zapravo „besmislena igrarija kojom (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić pokušava da skreće pažnju sa onoga što su krucijalni problemi Srbije, a to je da se polako približavamo izborima koji neće biti demokratski, kako stoje stvari“.

„Ovo je jedan najobičniji rijaliti u kom ‘kapetan’ Dragan igra ulogu koja mu je dodeljena“, kazao je on.

Movsesijan je upozorio je da je već deset godina na delu revizija istorije, jer Vučić, kako je rekao, ne može da se vrati u ono vreme kada je bio radikal i vikao „sto za jednog“, i zato stalno relativizuje prošlost.

Kazao je i da su mnogi građani pobesneli zbog peticije, ali ih je pozvao da ne nasedaju na provokacije, već da danas u 17h prošetaju centrom grada do mesta gde je Đinđić ubijen, i „ostave cvet tom čoveku koji je poginuo za Srbiju“.

Movsesijan je izrazio nadu da će nadležne institucije reagovati, ali sumnja da će se neko iz vlasti oglasiti, jer veruje da „čekaju znak velikog šefa šta će on uraditi, šta će on reći“.

Zato je pozvao Vučića da izađe i sam kaže svoj stav, a ne da gura Aleksandra Vulina ili Dragana Šormaza.

Vučić zna da to nije dobro, ali namerno to radi, jer je populista i deli društvo na njih i na nas, zaključio je Movsesijan.

Pogledajte kompletno gostovanje u emisiji N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare