Movsesijan o ostavci: Malo sam se umorio, verujem da će stranka naći boljeg

Vesti 28. jun 202209:32 > 10:2418 komentara
Izvor: N1

Član Nove stranke Aris Movsesijan rekao je gostujući u Novom danu N1, obrazlažući svoju ostavku na mestu predsednika te stranke, da nije problem u tome što ju je dao i da ostavka možda nije nešto što je prisutno u društvu. "Imate ministra Stefanovića, prisluškivanje, pripisuju mu se afere, on ne podnosi ostavku, Mali ne podnosi ostavku, kao da je ostavka čin slabosti, umesto da se kaže da imate odgovornost da ste nešto hteli, a da niste uspeli. Morate odgovorno da nastupite, ajde da vidimo, možda ima neko drugi. Ja sam osam godina uložio, malo sam se umorio, dobro je dati nekom drugom da vodi, verujem da će stranka naći boljeg od mene", rekao je on.

Dodaje da je imao jasnu agendu, da se opozicija mora ukrupnjavati i da je pozivao na dijalog.

„Zalagao sam se za jednu kolonu, neki su bili za crnogorski scenario, kada niste ispunili što ste sami obećali. Ja sam lekar, nekad tražite i drugo mišljenje, ajde da vidimo da li ima neko bolji, živimo u nenormalnom društvu, čime god da se bavite sve je to sumnjivo, Ilija Čvorović je svuda. Ja sam u Novu stranku došao iz ideala“, navodi sagovornik N1.

Movsesijan kaže da ne zna da li je njegova stranka dobila poziv za sastanak opozicije.

Povezane vesti:

„Smatram i dalje da svi treba da sednu za sto, to je dobar primer. Zalažemo se da promenimo vlast, to je jedan zadatak, a različite politike su drugi zadatak – prvo da promenimo vlast, a onda da li ste za EU ili za nešto drugo“, kaže on.

Osvrćući se na reči ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović koja je kazala da Srbija u narednih pet do sedam godina može da računa na članstvo u EU, Movsesijan se pita na osnovu čega je to izjavila.

„Pripadam korpusu evrofanatika, mislim da je to šansa proevropske opozicije. Mora da promeni narativ, da ima jasan kalendar, za šest meseci uradićemo ovo, za godinu dana ono. Kao kad pravite emisiju, da napravite jasan putokaz koliko će to trajati. To je dvosmerna ulica, mi ne radimo na tome, stalno imamo zadršku. Imate jasnu agendu i kalendar, onda ni EU ne može da zabušava. To može da se završi za par godina. Isto sa sankcijama, sve pričamo, a što nismo prvi uveli. Uvek smo poslednji u donošenju teških odluka, a donose se tako što se kaže – hoću da donesem odluku“, kazao je.

Komentarišući izjavu patrijarha Porfirija koji je rekao da se đaci obeshrabruju da uzmu versku nastavu, Movsevijan kaže da na obrazovanje ne sme da utiče ni patrijarh ni predsedik.

„Smatram da je obrazovanje možda najprimarija stvar koja mora da se reformiše, izvozimo jedan odsto građana godišnje u svet, mi izbacujemo ono što je kvalitet. Obrazovanje mora iz fundamenta da se poromeni, mora da bude savremeno, a imamo patrijarha koji govori šta treba da se radi u obrazovanju, deluje kao srednji vek. Trebalo bi da se pita ko decu uči, kvalitetni predavači će privući decu na versku nastvu. Isto je sa građanskim vaspitanjem, postali smo veliki vernici, a sve smo dalje od toga“, zaključio je Aris Movsesijan.

Komentari

Vaš komentar