Movsesijan (PSG): Vučić na sastanku sa Micotakisom pokazao svo licemerje vlasti

Vesti 12. feb 202417:46 0 komentara
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na sastanku sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom još jednom pokazao svo licemerje srpske vlasti, izjavio je član Pokreta slobodnih građana Aris Movsesijan.

Dok u Srbiji vodi najstrašniju kampanju protiv opozicije, koja se obratila Evropskom parlamentu kako bi ukazala na izbornu krađu, Vučić je pred Micotakisom ponovo glumio velikog Evropljanina i ponovio sve, odavno naučene floskule, naveo je Movsesijan u pisanoj izjavi.

On je istakao da je Vučić mogao da pita Micotakisa zašto Evropska unija isporučuje Srbiji „ultimatume kao 1914. Austrougarska“, pošto je tim rečima okarakterisao odnos EU prema Srbiji nakon izglasavanja rezolucije u Evropskom parlamentu, ali to nije uradio.

Movsesijan je dodao da je Vučić mogao da pita i zašto su Micotakisovi evroposlanici glasali za tu rezoluciju i zašto se tradicionalno prijateljska Grčka meša u unutrašnje stvari Srbije, ali ni to nije uradio.

Mogao je da nastavi kampanju mržnje prema svemu što dolazi iz Evrope, čega su puni mediji u prethodnih 10 dana, ali nije. Umesto toga, dobili smo Vučića koji razgovara o poslu i evropskom putu Srbije, kao da ništa nikada loše nije rekao, a jeste, kazao je Movsesijan.

Prema njegovim rečima, poseta Micotakisa je pokazala da je koalicija Srbija protiv nasilja ostvarila veliki uspeh na međunarodnom planu i da Srpska napredna stranka nema nikakav odgovor na to.

Nakon što su proglašeni za nedemokratsku vlast, koja krade izbore i manipuliše na sve načine, njihov ugled je trajno narušen, a evropska svetla konačno padaju na srpsku političku pozornicu, prikazujući pravu stvarnost, umesto letećih automobila i ekonomskog tigra, rekao je Movsesijan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!