Mrđen: Vučić podelio opoziciju na onu uz Fajon i onu drugu – uz Tijanu Ajfon

Vesti 21. jul 202109:31 > 09:46 4 komentara

Novinar i pisac Ivan Mrđen izjavio je za N1 da je Aleksandar Vučić uspeo da podeli opoziciju "na one koji razgovaraju sa Tanjom Fajon i onu kojima je bliža Tijana Ajfon". On je istakao da Vučić o izbornim uslovima razgovara samo sa ovom drugom opozicijom. "To je taj medijski milje u kom je zvezda moja komšinica na Zvezdari", kaže Mrđen.

Povodom pisanja „Politike“ da će izbori na svim nivoima biti održani u aprilu i da će SNS istaći Vučića kao kandidata na svima njima, Mrđen je rekao da se već posle 21. juna prošle godine kada su bili parlamentarni izbori koje je opozicija bojkotovala, znalo da će kada budu predsednički izbori u aprilu 2022, jer ističe mandat predsendika i jer se tu i „poklapaju i beogradski izbori“, da će biti održani i parlamentarni izbori.

„Sad je to još jednom igranje na samo na jednu kartu, ističemo Vučića kao jedinog kandidata, on je nosilac za parlamentarne izbore, i praktično tu ne posotoji ni SNS ni Pokret socijalista, ni SPO, tu postoji samo neka lista i na svim nivoima će se građani opredeljivati za i protiv Vučića“, rekao je Mrđen.

povezane vesti

On je zato i ocenio da ne smatra da će biti ispunjenj zahtev dela opozcije da izbori budu razdvojeni. Podsetio je na izjavu Dragana Đilasa koji je rekao da ako ne bude dogovora – slede protesti.

„Prošle godine imali smo tokom epidemije kovida dve bitne demokratske institucije obesmišljene“, rekao je Mrđen i dodao da su prvo to bili izbori u junu, počevši od priče o najsmešnijem virusu, pa do činjenice da je na njima bila veoma mala izlaznost. Druga obesmišljena stvar bili su protesti, kaže. U pitanju je, kako je objasnio, kratkotrajna julska pobuna obesmišljena policijskom akcijom i miniranjem navijača.

Sada, kako je dodao, nemate jasan stav ni o izborima, ni o protestima.

„Sledeći Beli biće Zeleni“

„Sporadične proteste imamo, ljudi se okupljaju oko nekih ciljeva…U aprilu je bio malo veći ekološki skup i vlast se u jednom trenutku uplašila od toga, ali se onda odmah pojavljuje druge priča, pa vam se nudi Ćuta, pa ovo, pa ono. Neko je to lepo napisao – sledeći ‘Beli biće Zeleni“, rekao je Mrđen.

On je ocenio da tako može da se desi da na izborima bude nametnut „lažni i samozvani ekološki lider“.

Mrđen je komentarišući činjenicu da je Boško Obradović odlučio da učestvuje i u međustranačkom dijalogu u kom učestvuje Vučić, ocenio da je vidna promena što se njega tiče po prostoru koji je počeo da dobija u medijima, a i „stavovima koji su nešto drugačiji“.

„On gura priču koja realno ne može da prođe, priča da je došlo vreme da se pojavi pametan čovek, domaćin patriota iz unutrašnjosti koji nije bio na vlasti. To je priča ispričana još sa Veljom Ilićem“, rekao je Mrđen.

O izboru Dolovac – neki zaštićeni kao beli medvedi

Povodom današnje sednice Skupštine na čijem dnevnom redu je reizbor Zagorke Dolovac za republičkog javnog tužioca, Mrđen kaže da je način na koji jedni mediji ocenjuje Dolovac i način na koji je ocenjuje vlast dijametralno suprotan.

On je podsetio da je organizacija Kreni – promeni pokrenula peticiju da se zaustavi hitni postupak u izboru Doljevac koji je obrazložen činjenicom da joj mandat ističe za pet meseci i da ne sme da bude vakuma, da država ostane bez tužioca.

„A to što država faktički duži period nema tužioca ili što se on bavi nekim sporadičnim pitanjima i mnogo više zbog onog čime se na bavi, a dobija ocenu naročito se ističe – to je priča o načinu na koji mi gledamo na neke stvari i načinu na koji neko može da bude trajno zaštićen kao neka vrsta belog medveda“, rekao je Mrđen, koji piše i za portal Nova.rs i za novine „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare